FűtéstechnikaAmikor egy központi fűtésrendszer működésére gondolunk, akkor egy kazánra, folyamatosan áramló meleg vízre és csövekre, radiátorokra illetve padlófűtésre gondolunk.

Azonban a gyakorlatban sincs ez másképpen, de azért ennél egy kicsit összetettebb egy központi fűtésrendszer. A modern központi fűtés esetében a hőtermelő egység lehet egy kondenzációs gázkazán, hőszivattyú vagy akár egy solar rendszer is. Nekik a feladatuk a fűtési meleg víz előállítása illetve annak folyamatos biztosítása, az általunk megadott hőmérsékleti szintnek megfelelően.

Az új fűtési rendszerünk optimális működése érdekében nem elég csak a hőszigetelést komolyan venni, hanem az is szükséges hozzá, hogy gondosan kiválasztott és magas minőségű fűtőkészülékünkhöz, illesztett elosztórendszert és megfelelő szabályzót is válasszunk. Egyszóval rendszerben gondolkodjunk! Szintén fontos szabály, hogy a csökkentett hőveszteséghez illeszkedő, szakember által méretezett/kiválasztott felületen biztosítsuk a hőleadást. Megmaradó hőleadók esetén (például korábban beépített radiátorok), illetve új hőleadók esetén is mindig ellenőrizzük le az adott körülmények között számított hőleadást. Általánosságban elmondható, hogy a kondenzációs kazánokhoz radiátoros és padlófűtés is szóba jöhet, de egy hőszivattyús rendszer alacsony előremenő hőmérsékletéhez (~35–40 °C) már padló-, fal- vagy mennyezetfűtésre van szükségünk. A takarékosság, az élettartam és a hatékonyság végett a döntéskorkor érdemes Környezetbarát Termék védjegyes készüléket választani.
Fő tevékenységeink

Légtechnika

Légtechnika

A hatalmastól, az egészen apróig vállaljuk különböző légtechnikai megoldások komplex kivitelezését.

Bővebben
Fűtéstechnika

Fűtéstechnika

Amikor egy központi fűtésrendszer működésére gondolunk, akkor egy kazánra, folyamatosan áramló meleg vízre és csövekre, radiátorokra illetve padlófűtésre gondolunk.

Bővebben
Hűtéstechnika

Hűtéstechnika

Cégünk megalakulása óta technológiai hűtésrendszereket tervez ipari felhasználók részére.

Bővebben
Klímatechnika

Klímatechnika

Klímakereskedelem mellett foglalkozunk klímaberendezések forgalmazásával, telepítésével és javításával.

Bővebben
Hőszivattyú

Hőszivattyú

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges fűteni, hűteni, melegvizet előállítani.

Bővebben