FűtéstechnikaAmikor egy központi fűtésrendszer működésére gondolunk, akkor egy kazánra, folyamatosan áramló meleg vízre és csövekre, radiátorokra illetve padlófűtésre gondolunk.

Azonban a gyakorlatban sincs ez másképpen, de azért ennél egy kicsit összetettebb egy központi fűtésrendszer. A modern központi fűtés esetében a hőtermelő egység egy  hőszivattyú. Nekik a feladatuk a fűtési meleg víz előállítása illetve annak folyamatos biztosítása, az általunk megadott hőmérsékleti szintnek megfelelően.

Az új fűtési rendszerünk optimális működése érdekében nem elég csak a hőszigetelést komolyan venni, hanem az is szükséges hozzá, hogy gondosan kiválasztott és magas minőségű fűtőkészülékünkhöz, illesztett elosztórendszert és megfelelő szabályzót is válasszunk. Egyszóval rendszerben gondolkodjunk! Szintén fontos szabály, hogy a csökkentett hőveszteséghez illeszkedő, szakember által méretezett/kiválasztott felületen biztosítsuk a hőleadást. Megmaradó hőleadók esetén (például korábban beépített radiátorok), illetve új hőleadók esetén is mindig ellenőrizzük le az adott körülmények között számított hőleadást. Általánosságban elmondható, hogy a kondenzációs kazánokhoz radiátoros és padlófűtés is szóba jöhet, de egy hőszivattyús rendszer alacsony előremenő hőmérsékletéhez (~35–40 °C) már padló-, fal- vagy mennyezetfűtésre van szükségünk. A takarékosság, az élettartam és a hatékonyság végett a döntéskor érdemes Környezetbarát Termék védjegyes készüléket választani.
Fő tevékenységeink

Klímatechnika

Klímatechnika

Klímaszerelés

Kínálatunkban megtalálhatóak a Magyarországon forgalmazott magasabb műszaki színvonalú és megbízható kereskedelmi, technikai és garanciális feltételeket nyújtó márkák gépei. Ezekkel a klímákkal tudjuk biztosítani az ügyfeleinknek a hosszú távú, problémamentes és energiatakarékos működést, esetleges meghibásodás esetén az alkatrész beszerzést és szakszerű javítást. Az általunk forgalmazott klímáknak garanciális szervizei is vagyunk, így a gépre, a beépített segédanyagokra és a munkára, tehát a teljes rendszerre mi vállaljuk a garanciát.

Személyre szabható kényelem

 • Mindegy, hogy odakint hőség tombol-e, vagy hóvihar! A megfelelő klímaberendezéssel tökéletes hőmérsékletet varázsolhat otthonába
 • Sőt, egy modern klímaberendezés még a port, az allergéneket és a szaganyagokat is kiszűri otthonunk levegőjéből!
 • Halk működés hogy a pihenés zavartalan legyen
 • Applikáció általi kezelési lehetőség
 • Minimális energia felhasználás
 • Különféle dizájn lehetőségek

Bővebben
Hővisszanyerős szellőzés

Hővisszanyerős szellőzés

Az energiatudatos építkezések napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak hazánkban is. 

Bővebben
Fűtéstechnika

Fűtéstechnika

Amikor egy központi fűtésrendszer működésére gondolunk, akkor egy kazánra, folyamatosan áramló meleg vízre és csövekre, radiátorokra illetve padlófűtésre gondolunk.

Bővebben
Hőszivattyú

Hőszivattyú

Hőszivattyú szerelés

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges fűteni, hűteni, melegvizet előállítani.  A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva.

(Mert külső energia felhasználása nélkül, “magától” a hő csak melegebb helyről tud a hidegebb hely felé áramlani.) A hőszivattyúk, a természetben megtalálható és ingyen elérhető energiát hasznosítják. Azoknak az épületeknek, amelyek 2021-ben szereznek használatbavételi engedélyt, kötelezően teljesíteniük kell a közel nulla energiaigényű épületek » energiahatékonysági előírásait. A közel nulla energiaigény követelményének eléréséhez az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell fedezni. Ennek a kritériumnak az eléréséhez  a hőszivattyú az egyik jó  megoldás.

 

Hőszivattyú előnyei

 • csak elektromos energiára van szükség,
 • kis helyen elfér, nem kell kazánházat és kéményt építeni
 • egy kilowatt villamos energiából akár négyszer-ötször annyi fűtési (hűtési) energiát képes előállítani
 • Megfelelően méretezett napelemmel akár 0 ft-os fűtési számla
 • Általunk beszerzett és telepített készülékekre H tarifa igényelhető
 • Fűtés mellet a használati melegvizet is előállítja
 • Környezet barát

 

Bővebben
Hűtéstechnika

Hűtéstechnika

Cégünk megalakulása óta technológiai hűtésrendszereket tervez ipari felhasználók részére.

Bővebben